dissabte, 3 de gener del 2009

Perfil de Hillary Clinton


Repassant l'equip d'Obama, destaca la figura de Hillary Clinton, la coneguda ex primera dama d'EUA sota la presidència del seu marit Bill Clinton. L'any 2008, Hillary Clinton va optar amb Obama a la candidatura demòcrata a la Casa Blanca, que finalment va caure a favor d'Obama. Malgrat això, durant els últims mesos ha estat involucrada en la campanya electoral de la candidatura demòcrata. I actualment, és un dels membres de l'equip de Barack Obama.

Hillary Diane Rodham Clinton va néixer l'any 1947 a Chicago en una família acomodada d’Illinois. Va decidir cursar la carrera de dret a la Facultat de Dret a La universitat de Yale, on va conèixer a Bill Clinton, el que seria el seu futur marit. Es tracta d’una advocada molt influent, tant és així que ha estat nomenada en dues ocasions entre els 100 millors advocats del país. També és la senadora de l’estat de Nova York més jove al obtenir aquest càrrec.

Hillary Clinton, una dona tenaç, que ha lluitat per a què l’educació i la salut dels nens fos de millor qualitat. Aquest propòsit el va dur a terme quan Bill Clinton va ser electe governador d’Arkansas i avui dia encara segueix defensant els drets dels infants, com ho vam poder comprovar a la seva darrera campanya per la candidatura demòcrata a la presidència dels Estats Units.

En aquesta campanya va topar amb Barack Obama, ells dos van protagonitzar debats televisius molt intensos. En perdre la seva opció a la Casa Blanca es va incorporar a l’equip demòcrata, en el que va lluitar per la presidència, que finalment el 4 de novembre va guanyar Barack Obama, convertint-se en el primer president negre de la història i esdevenint així un canvi molt important a nivell mundial.

Hillary Clinton serà la secretària d’estat d’Obama, càrrec que dóna una gran projecció internacional, ja que s’ocupa dels afers exteriors nord-americans.